Τηλ: 211.700.80.80 2310.315324

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1.Τα νέα ένθετα τζάκια είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά, σχεδιασμένα και εξοπλιζόμενα ολοένα και καλύτερα. Για να αποκομίσετε πλήρως τα οφέλη ενός καινούριου ένθετου τζακιού, πριν από την πρώτη του χρήση, είναι αναγκαίο να διαβάσετε τις συμβουλές συντήρησης που βρίσκονται στο εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης, το οποίο θα βρείτε σε κάθε νέο προϊόν.

2. Μόνο ώριμα ξύλα φυλλοβόλων δέντρων πρέπει να χρησιμοποιούνται στα τζάκια. Τέτοιοι τύποι ξύλων είναι: η οξιά, ο δρυς, η σημύδα, η ακακία, η λεύκα ή εναλλακτικά, κάποιο άλλο είδος φυλλοβόλων δέντρων. Κάθε είδος δέντρου έχει διαφορετική θερμογόνο δύναμη και θερμιδική αξία. Η παρακάτω σύγκριση μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο ξύλου:

Τύπος Ξύλου Η καθαρή θερμιδική αξία ενός κυβικού μέτρου σε kWh Η καθαρή θερμιδική αξία του κιλού σε kWh
Σημύδα 1900 4,3
Οξιά 2100 4,0
Δρυς 2100 4,2
καρπίνος 2100 4,0
Κλήθρα 1500 4,1
Λεύκα 1200 4,1
Ιτιά 1400 4,1

3. Για να διατηρηθούν καλύτερα τα ξύλα, είναι απαραίτητο να κοπούν τα πιο καινούρια σε μικρά κομμάτια και να τοποθετηθούν σε μια ξύλινη παλέτα. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να σκεπαστούν με ένα πλαστικό για να παραμείνουν ξερά. Το μέρος όπου θα αποθηκευτούν θα πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο επίσης. Μετά από μια περίοδο 18-24 μηνών, η υγρασία στο εσωτερικό του ξύλου θα βρίσκεται στο 15%, πράγμα που πλέον τα κάνει ιδανικά για χρήση. Μια ξύλινη σκεπή είναι ιδανική για την καλύτερη διατήρηση των ξύλων. Το ξύλο κατασκευής μπορεί να επιλέγεται εναλλακτικά για τη διατήρηση ενός στάνταρ στοκ του ξύλου προς χρήση.

4.Τα τζάκια με λέβητα νερού, εξαιτίας της μεγάλης απορρόφησης της θερμότητας από το νερό της εγκατάστασης, απαιτούν απαραίτητα τη χρήση των ενδεδειγμένων τύπων ξύλων. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ξύλα χαμηλής θερμιδικής αξίας ή μη εγκεκριμένου τύπου η απόδοση θερμότητας δε θα είναι μεγάλη, ενώ μπορεί να προκαλέσει βλάβη του προϊόντος, με αποτέλεσμα την απώλεια της εγγύησης.

5. Αν θέλουμε να θερμάνουμε περισσότερο ένα διαμέρισμα με τζάκι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ένθετο τζάκι με εργοστασιακά αξεσουάρ. Αυτή η εγκατάσταση από εξειδικευμένο προσωπικό θα αποδώσει το καλύτερο του όλου συστήματος. Η εγκατάσταση των τεσσάρων κοντών σωλήνων στην έξοδο του ζεστού αέρα βοηθάει να θερμανθούν αρκετά δωμάτια, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

6. Το τζάκι θα πρέπει να το αγοράζετε από έναν ειδικό και αναγνωρισμένο κατασκευαστή τζακιών. Θα επιβεβαιώσει την καλύτερη δυνατή επιλογή για εσάς και το χώρο σας, θα σας δώσει κατάλληλες συμβουλές και θα σας βοηθήσει στην καλύτερη συντήρησή του. Η αγορά τζακιού μέσω ίντερνετ, από ένα κατάστημα πολύ μακριά από εσάς, μπορεί να έχει πολλές, ανεπιθύμητες συνέπειες.

7. Η διάμετρος της καμινάδας πρέπει να είναι ίδια με αυτή της εξόδου από το τζάκι. Επίσης θα πρέπει να είναι ανάλογα ψηλή, ενώ επιπλέον είναι αναγκαίο να είναι τοποθετημένη σωστά σε σχέση με την κλίση της οροφής. Ένας καπνοδοχοκαθαριστής, μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή της κατάλληλης καμινάδας.

8. Τα ένθετα τζάκια με μεγάλη καλύπτρα, συγκεκριμένα αυτά με καλύπτρα τύπου γωνίας, απαιτούν συγκεκριμένη διατομή εισαγωγής εξωτερικού αέρα, η οποία μπορεί να υποστηρίξει το καλύτερο δυνατό ρεύμα αέρα, ξύλο κατάλληλης υγρασίας και σωστή θέρμανση τζακιού και καμινάδας.

Back to top